Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpeciki z burakami i orzechami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 317
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 317
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Składniki
Buraczki zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle, dodaj chrzan, podlej wodą i duś, aż zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.
Z mięsa, jajek, bułki tartej i poszatkowanej cebuli zagnieć masę.
Uformuj z niej kulki, do środka włóż buraki i orzechy.
Podsmaż pulpety na oleju, zalej bulionem i duś ok. 10 minut.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV