Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpeciki wołowe w sezamie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2137
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2137
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Mięso przełożyć do miski, wymieszać z jednym jajkiem (drugie roztrzepać w miseczce, odstawić) i przyprawami, podzielić na części. Na dłoni kleić placki, na każdym z nich rozłożyć po kilka kostek sera żółtego, po czym uformować pulpet.
Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Kotleciki panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z sezamem. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoto. Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami lub ugotowanym na sypko ryżem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium