Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

Składniki

  • 300 g mięsa z rosołu
  • warzywa ugotowane z rosołu ( proporcja 1:1)
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia
  • 500 ml rosołu
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • makaron
  • sól, pieprz
  • cukier

Przygotowanie

  1. Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki).
    Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.
    Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu.
    W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy.

Komentarze do przepisu (3)

kuchmariola63 15 grudnia 2018
Super zestaw.
babcitereskiciasta 16 grudnia 2018
Pysznie wygląda.:)
GREGORHSPEED 19 grudnia 2018
Dziękuję :*
Składniki
  • 300 g mięsa z rosołu
  • warzywa ugotowane z rosołu ( proporcja 1:1)
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia
  • 500 ml rosołu
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • makaron
  • sól, pieprz
  • cukier
Składniki