Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny obiadek apetyczny przepis. Pulpety w sosie pieczarkowo-cebulowym. Korzystałam z garnka próżniowego jednak można przygotować w zwykłym garnku kuchennym.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3530
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14836
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3530
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14836
Składniki
1. Przygotowujemy pulpety. Mięsko mielone z indyka mieszamy z jajkiem, dodajemy bułke tartą, blanszowaną cebulkę i przyprawę do mielonego (np. prymat). Mieszamy. Formujemy małe gałeczki. Obtaczamy w mące. 2. W garnku z podgrzaną niewielką iloscią wody , dodajemy ziele angielskie, 2 lub 3 łyżeczki bulionu drobiowego. 3.Na patelni podsmażamy uformowane pulpeciki aby się zarumieniły i dodajemy do garnka. 4. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę z pieczarkami skrojonymi w grubą kostkę. Podsmażamy na oleju z dodatkiem masła i pieprzymy do smaku. 5. Dodajemy do garnka z pulpetami i dusimy okołom 30 min. 6. Na koniec dodajemy śmietanę 30 % i ponownie dusimy około 30 min danie można podawać z puree ziemniaczanym bądź kaszą np. jaglaną. wedle uznania. Smacznego