Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i fajne danie
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Składniki
ogórki, marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Z mięsa mielonego z dodatkiem jajka, cebulki, pieprzu, soli uformować małe pulpety. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano, a następnie przełożyć do miski.
Na tym samym oleju podsmażyć ogórki i marchewkę. Kiedy warzywa już będą lekko rumiane podlewa się je bulionem, tyle, żeby były zakryte. Wrzucamy pulpeciki i dusimy jeszcze chwile, do miękkości marchewki, następnie zaprawiamy mąka rozmieszana ze śmietaną.
Ja podałam z kaszą z posiekaną świeżą miętą, pyszne są też z koperkiem.