Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam makaron z pulpecikami
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 152
Składniki
Mięso mielone doprawić do smaku solą, pieprzem i chili, dodać 2 łyżki musztardy. Wszystko razem wymieszać i "ulepić" małe kulki. Pulpeciki podsmażyć na patelni i zdjąć. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Doprawić solą, Gdy pieczarki będą gotowe dodać pulpeciki dodać pół szklanki wody oraz pomidory z puszki. podsmażyć chwilę doprawić do smaku solą, pieprzem i chili, następnie dodawać po łyżeczce koncentratu aż do uzyskania gęstego sosu. Doprawić w razie konieczności. Podawać najlepiej do makaronu. Smacznego.