Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie obiadowo-kolacyjne:) Małe pulpeciki duszone z warzywami podane z gotowaną kaszą /ale równie dobrze smakują z ryżem czy ziemniakami:)/
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy stanie się szklista dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchew i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszając podsmażamy ok, 2-3 min.Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i razem z papryką kroimy w kostkę. Pomidory /wraz z sokiem/ i paprykę dodajemy do składników na patelnię i doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i mieloną papryką. Dusimy na małym ogniu. Cukinię wraz ze skórką kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem, dodajemy mięso mielone, jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy małe pulpety, które dodajemy do warzyw. Dusimy pod przykryciem 10-15 min. kilka razy delikatnie mieszając zawartość patelni. Warzywa ostatecznie doprawiamy. Kaszę / jęczmienną, gryczaną lub inną ulubioną/ gotujemy w osolonej wodzie i odsączamy. Porcje kaszy podajemy z przygotowaną potrawką warzywną i pulpetami posypując natką pietruszki:)