Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki na ryżu"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 293
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 293
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Czosnek posiekaj, dodaj mięso, jajko i bułkę tartą, wyrób, przypraw. Uformuj pulpety, obtocz w mące. Smalec rozgrzej na patelni, włóż pulpety, obsmaż ze wszystkich stron na rumiano.
Grzyby namocz w wodzie. Odcedź (wodę zachowaj), pokrój na małe kawałki. Ryż ugotuj na półmiękko. Marchewki obierz, podgotuj, pokrój w małą kostkę.
Ryż wymieszaj z marchewkami i grzybami, przypraw. Masę włóż do formy, zalej wodą z grzybów. Ułóż pulpety.
Przykryj, piecz 15 minut w temp. 180°C. Odkryj, piecz kolejne 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie