Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną

Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Mamy dla Was ciekawy przepisz na obiad z mięsem mielonym w roli głównej – pyszne klopsiki z kaszą jaglaną. Obecność kaszy sprawia, że klopsiki są treściwe i bardzo smaczne. Danie to nie wymaga dużego nakładu pracy, każdy wykona je szybko w swojej kuchni. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

Przygotowanie

  1. • Kaszę jaglaną gotujemy według zaleceń producenta
    • Paprykę kroimy w drobną kostkę
    • Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach
    • Mięso mielone, paprykę, marchewkę, ugotowaną kaszę jaglaną oraz przyprawy umieszczamy w misie, a następnie całość wyrabiamy ręcznie
    • Blachę wykładamy papierem do pieczenia

  2. • Z masy formujemy klopsiki i układamy na papierze do pieczenia
    • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut (środkowy poziom piekarnika)

Komentarze do przepisu (2)

Dariusz-D 26 marca
Bardzo fajne kotleciki :-)
KulinarnaChwila 27 marca
Pyszotka:)
Składniki
Składniki