Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulchne racuszki z borówkami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 20
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 96
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 20
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 96
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, rozprowadzić mlekiem. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wlać resztę mleka, maślankę, drożdże, wbić jajko. Wyrabiać, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.
Rabarbar obrać, umyć, osuszyć, pokroić na kawałki długości ok. 2 cm, wrzucić na patelnię. Posypać pozostałym cukrem, wymieszać i podgrzewać, aż cukier się rozpuści.
Gdy ciasto wyrośnie, dodać rabarbar i borówki, wymieszać. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju. Posypać cukrem pudrem.
Można zrobić szybszą wersję racuchów. Należy do ciasta dodać pół łyżeczki proszku do pieczenia, a białko jajka ubić na pianę.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium