Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pudding z białej kapusty"
Polecam.
Odsłon: 102
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 54
Sycąca sałatka z niewielu składników, która zachwyca smakiem. Możesz przygoto...
Odsłon: 333
Zamiast pizzy proponujemy przygotować podpłomyk na bazie ciasta chlebowego. T...
Odsłon: 980
Polecam.
Odsłon: 102
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 54
Sycąca sałatka z niewielu składników, która zachwyca smakiem. Możesz przygoto...
Odsłon: 333
Zamiast pizzy proponujemy przygotować podpłomyk na bazie ciasta chlebowego. T...
Odsłon: 980
Składniki
Cebule pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, z pora zostawić 3-4 najładniejsze liście i zblanszować je, a resztę pokroić w dużą kostkę. Koperek posiekać, zostawiając kilka gałązek.
Na maśle zeszklić cebulę, dodać kapustę i kawałki pora, przesmażyć chwilę i dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości kapusty. Po przestudzeniu dodać bułkę tartą, jajka, koperek i doprawić gałką muszkatołową.
Długą, wąską formę wyłożyć folią spożywczą i zblanszowanymi liśćmi pora, masę wyłożyć do formy, zawinąć końcowki pora i folii. Formę włożyć do blaszki, wlać wodę do jednej trzeciej wysokości i piec (180oC) 30 minut.
Jeśli nie musisz liczyć kalorii, do masy kapuścianej na pudding dodaj kilka łyżek startego żółtego sera lub pokrusz ser pleśniowy.Źródło: Twoje Imperium