Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrągi z parmezanem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Pstrągi umyj w zimnej wodzie i wytrzyj ręcznikiem kuchennym. Natrzyj je dokładnie solą z zewnątrz. Środek delikatnie osól i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.
Słoninę pokrój w kostkę i roztop na mocno rozgrzanej patelni. Dodaj posiekanego pora i podsmaż.
Wyłóż brytfannę papierem do pieczenia. Nafaszeruj pstrągi przygotowaną mieszanką i włóż do naczynia. Obłóż je resztą farszu i skrop oliwą oraz sokiem z cytryny.
Wstaw rybę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 10 minut. Potem posyp pstrągi mieszanką bułki tartej, parmezanu i masła.
Podpiecz je tak, by miały piękny złoty kolor.Źródło: Telemax