Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrągi z masłem czosnkowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Pstrągi oczyść z łusek, dokładnie umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny w środku i na zewnątrz, skórę natrzyj solą i pieprzem, wnętrze delikatnie posól.
Ząbki czosnku drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Rozetrzyj z solą, po czym połącz z dwiema łyżkami masła i wymieszaj z koperkiem.
Pokrojoną w plastry marchew i poszatkowaną cebulę zeszklij na reszcie masła.
Nafaszeruj pstrągi warzywami, masłem czosnkowym i natką pietruszki.
Piecz ryby 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax