Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrągi w złotej cebulce"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1076
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1076
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Pstrągi oczyść, umyj, osusz. Pokrój na dzwonka. Lekko osól, natrzyj vegetą. Odstaw na 10 minut w chłodne miejsce. Ryby obtocz w mące, nadmiar strzepnij.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż ryby ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, ułóż na półmisku, przykryj wiórkami z połowy masła. Szczelnie przykryj folią aluminiową, trzymaj w cieple.
Cebule obierz, pokrój w krążki. Włóż do miski, posyp solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Ugnieć ręką, odstaw na 10 minut. Pozostałe masło stop na patelni, usmaż cebule (powinny być miękkie i szkliste). Gorące cebule ułóż na pstrągach. Od razu podawaj z sałatką ryżową i surówką ogórkową.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 5,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie