Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrągi w liściach kapusty"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14226
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 40
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 136
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14226
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 40
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 136
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Kapustę umyć, włożyć na 6-8 minut do osolonego wrzątku, osączyć, przestudzić. Zdjąć 8 liści. Z każdego liścia ostrożnie ściąć nerwy. Liście posmarować miękkim masłem. 2 Pstrągi umyć. Sokiem z cytryny skropić ryby. Oprószyć je solą i pieprzem. Cebulę, czosnek i pomidory pokroić w grube plastry. Do środka każdego pstrąga włożyć po kilka plasterków pomidora, cebuli i czosnku, po gałązce rozmarynu i skórki z cytryny. 3 Pstrągi panierować w ziołach i wstawić na 20 minut do lodówki. Każdą rybę ułożyć na 2 liściach kapusty. Przykryć kawałkami masła i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grillu ok. 30 minut.
Serwować z kawałkami ziemniaków pieczonych z grubą solą i świeżym rozmarynem lub z grillowanymi warzywami.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium