Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg ziołowy smażony"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Ryby oczyść i umyj. Każdą skrop od środka i z zewnątrz sokiem z cytryny, tak samo oprósz solą i pieprzem.
Wymieszaj czosnek, natkę, koperek i lubczyk, włóż po łyżce do środka ryb. Pozostałą zieleninę wymieszaj z mąką.
Na patelni rozgrzej masło z dodatkiem łyżki oleju. Ryby obtaczaj w mieszance zieleniny oraz mąki. Smaż na złoty kolor, aby pstrągi były chrupiące.
Udekoruj plasterkami cytryny oraz natką. Tak przygotowane ryby możesz także upiec w piekarniku.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 210
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Super TV