Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg z warzywami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Rybę umyj, osusz i wyfiletuj. Posyp delikatnie solą, skrop świeżym sokiem z cytryny i odstaw na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ugotuj ją na parze.
Śmietanę połącz z jogurtem. Dodaj koncentrat pomidorowy, sok z cytryny oraz pół łyżeczki cukru, szczyptę soli i pieprz. Wymieszaj.
Umytą i osuszoną sałatę rozłóż na talerzach. Umieść na niej pokrojone rzodkiewki, pomidora, kiełki, kapary i rybę. Całość polej sosem.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax