Pstrąg z piekarnika

Pstrąg z piekarnika
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Jest kruchy i pachnący pietruszką. Wspaniała ryba do obiadu. Polecam.

Składniki

  • 40 dag filetu z pstrąga tęczowego
  • 50 g masła
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Rybę umyć i ułożyć na dość dużym kawałku folii. Folia musi być dość duża, aby w nią pstrąga zwinąć. Rybę posolić i popieprzyć, a także skropić sokiem z cytryny. Posmarować masłem utartym z posiekaną pietruszką i czosnkiem. Zawinąć folię w paczuszkę. Musi to być zrobione dość szczelnie, aby masło nie wypłynęło w czasie pieczenia. Piec około 40 minut w 180 st. C.

Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 12 sierpnia
Idealny z takimi dodatkami!
Docherro 13 sierpnia
Cudowny,narobiłaś mi ochoty...mniam...:)
Olcia36 28 sierpnia
Filet z pstrąga ułożyć na papierze do pieczenia, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą suszone pomidory z... Czytaj całość »
Filet z pstrąga ułożyć na papierze do pieczenia, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą suszone pomidory z bazylią, ułożyć plasterki czosnku i masła, skropić cytryną. Piec w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 20 minut. Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 40 dag filetu z pstrąga tęczowego
  • 50 g masła
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz
Składniki