Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg z odrobiną słodyczy"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Filety umyj, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, pokrój w plastry. Brzoskwinie obierz, pokrój w cząstki.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj miód, sok z cytryny, wino, sól i pieprz. Duś chwilę. Wkładaj plastry pomidorów i brzoskwiń, smaż krótko.
Rozgrzej olej na drugiej patelni. Ułóż rybę skórą do dołu, smaż trzy minuty. Przewróć, smaż jeszcze minutę. Na talerzach układaj pomidory z brzoskwinią, na nich filet, udekoruj bazylią. Podawaj z bagietką lub ziemniakami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień