Pstrąg z koperkiem

Pstrąg z koperkiem
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agnesita
szybki i smaczny sposób na rybę

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryby kupujemy w całości, sprawiamy, odcinamy płetwy i głowy,ogony zostawiamy. Dokładnie opłukujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

  2. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.

  3. Rybę solimy i posypujemy pieprzem oraz dodajemy troszkę czosnku z młynka lub granulowanego (ja wolę w młynku). Przyprawiamy na zewnątrz, jak i w środku. Nadziewamy łyżeczką rybę masłem i posiekanym koprem (może to być również pietruszka).

  4. Owijamy każdą rybę osobno w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20 minut, po czym odwijamy ryby, tylko górną część folii posypujemy bułką tarta i polewamy roztopionym masłem z folii. Pieczemy jeszcze 10 minut.

  5. Rybę podajemy z ziemniakami, z talarkami, frytkami lub z chlebem. Wyśmienicie smakuje z surówką. Na zdjęciu surówka z kalarepy: 1 duża kalarepa, 2 marchewki średniej wielkości, łyżka oliwy, łyżeczka octu jabłkowego, do smaku sól, pieprz, szczypta cukru (opcionalnie może to byc majonez).

  6. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

Greg36 13 sierpnia 2015
Lipny ten przepis ;(
Składniki
Składniki