Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat wina czyni z tej mieszanki danie wykwintne...
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Świeżą, wypatroszoną rybę skrobiemy z zewnątrz, odcinamy łeb, płetwy i ogon. Solimy, pieprzymy i odkładamy do lodówki na jakiś czas (ja zostawiam na dobę). Następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20 min. w 180 st.
Pomidory kroimy w kostkę, ogórka obieramy i kroimy w plastry, paprykę w paseczki. Fasolę, groszek odsączamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z warzywami i przyprawami.
Rybę oczyszczamy z ości i rozdrabniamy. Łączymy z warzywami i zalewamy winem. Wszystko mieszamy, a następnie wlewamy do żaroodpornego naczynia.
Pieczemy 40 min. w 180st.[termoobieg]. Po 25 i potem po 30 min. wyjmujemy i mieszamy(aby mix z góry także zmiękł).