Pstrąg w papilotach z grilla

Pstrąg w papilotach z grilla
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Ryba z suszonymi pomidorami i koperkiem

Składniki

Przygotowanie

  1. Pstrągi wyfiletowałam,czyli nacięłam wzdłuż kręgosłupa, wyciełam płetwy, wyciągnęłam ewentualnie długie ości.

    Kręgosłupy i inne pozostałości można zamrozić i ugotować z nich bulion rybny, lub wywar na galaretę.

  2. Każdy filet przekroiłam w poprzek na pół. Kawałki ryby posypałam pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami, koperkiem, solą pieprzem , oliwą i sokiem z cytryny.

    Każdy kawałek zawinęłam w kwadratowy kawałek papieru do pieczenia i zawinęłam jak cukierek na górze.

  3. Papiloty grillowałam dosłownie 15 minut, znikają błyskawicznie.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (38)

bryssska 05 lipca 2018
Proste danie, a jakie pyszne ;-D
ewka16 05 lipca 2018
oj ślinka leci, biorę na jutro :)
GREGORHSPEED 05 lipca 2018
Świetny pomysł <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki