Pstrąg w papilotach

Pstrąg w papilotach
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Pieczony z cytryną i koprem włoskim. Przepis pochodzi z książki Mała paryska kuchnia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wypatroszonego pstrąga natarłam solą, pieprzem także wewnątrz, skropiłam oliwą. Do środka włożyłam kawałki fenkułu a z wierzchu posypałam rybę otartą skórką ze sparzonej z cytryny.

    * Jak widać na zdjęciu łuska nie jest zdjęta w całości. Gdy planuje zdjęć skórę po upieczeniu to jej aż tak dokładnie nie skrobię.

    Rybę zawinęłam jak na zdjęciu zostawiając małe okienko. Rybę piekłam w keksówce, żeby papier się nie rozchodził.
    25`- 30` w 180C.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (18)

Maudie 08 stycznia
Ale prezentacja :)Idealny:)
BEATA1978 08 stycznia
Pyszny przepis i ten koper włoski. Musi super smakować.
kucharka-amatorka 09 stycznia
Oj, chętnie bym zjadła!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki