Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Filety z pstrąga umyj i jeśli jest, to zdejmij skórę. Bardzo dokładnie sprawdź, czy ryba nie ma ości.
Każdy płat przekrój na pół i delikatnie posól. Na patelni rozgrzej olej, a na talerz wysyp trochę maku.
Kawałki ryby obtocz (ale tylko z jednej strony, od strony grzbietu) w maku i połóż od tej strony na rozgrzaną patelnię (chodzi o to, by mak się zarumienił i utworzył na rybie skorupkę).
Po dwóch minutach przełóż pstrąga na drugi boczek (ten bez panierki i smaż 2-3 minuty).
Gotowe filety w maku odłóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by wchłonął zbędny tłuszcz.
Czas: ok. 40 minut. Poziom: łatwy, porcje: 4.Źródło: Tele Tydzień