Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w kapuście"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Kapustę umyj, zdejmij zewnętrzne liście. Główkę włóż na 10 minut do osolonego wrzątku. Ostudź i zdejmij 8 największych liści. Po wycięciu grubych nerwów, posmaruj je masłem.
Pstrągi umyj i skrop sokiem wyciśniętym z limonek. Oprósz solą oraz pieprzem – czarnym i ziołowym. Cebulę, pomidory i czosnek pokrój w plastry.
Do środka każdego pstrąga włóż po porcji przygotowanych warzyw, małą gałązkę rozmarynu i kawałek skórki z limonki. Posyp ryby ziołami i włóż na 20 minut do lodówki.
Pstrągi ułóż na liściach kapusty. Przykryj kawałkami masła i zawiń w folię aluminiową.
Piecz na grillu 30 minut.Źródło: Telemax