Pstrag w galarecie

Pstrag  w galarecie
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Danie idealne na wigilie,gosci na naszym stole od pokolen.

Składniki

Przygotowanie

  1. Z jazyn gotujemy wywar przez ok.45 minut.Wyjmujemy jazyny i odkladamy marchewke ,wkladamy umytego pstraga zeby byl przykryty i gotujemy przez 20 min na malym ogniu.Delikatnie wyjmujemy pstraga ,przecedzamy wywar sitkiem.Do wywaru dodajemy zelatyne wdlg przepisu pol lyzeczki octu i do smaku troche soku z cytryny..Przyprawiamy vegeta ,pieprzem.

  2. Ugotowac 2 jajka na twardo ,marchewke z wywaru pokroic w plasterki,otwozyc groszek.Z pstraga odciac pletwy,wyjac grzbiet odciac glowe i wyjmowac kawalki miesa Wszystko ukladac w naczyniu,kawalki ryby,pokrojone jajka na twardo,groszek,marchewke,natke pietruszki, same listki.Delikatnie zalewamy wszystko wywarem najlepiej duza lyzka.Wszystko musi byc przykryte wywarem ,wstawic na noc do lodowki

Komentarze do przepisu (2)

Anna76 08 grudnia 2011
Przepis OK, ale podanie wymaga dopracowania.
dominikaorland 11 grudnia 2011
Ale to nie jest podanie a w czyms trzeba to zrobic
Składniki
Składniki