Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie obiadowe. Zdrowe, lekkie, trochę innowacyjne.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 40
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 40
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Składniki
Marynata: Cytrynę pokroić na kilka części i ułożyć na rozgrzanej patelni. Smażyć z obu stron przez minutę. Następnie dodać pokrojoną cebulę, sól, pieprz, miód, i ziarna kolendry. Smażyć jeszcze minutę. Odstawić z ognia i do ciepłej marynaty dodać pokrojony w plastry czosnek oraz gałązkę rozmarynu. Przemieszać i zostawić do wystygnięcia. Masło ziołowe: 2 łyżki masła rozetrzeć z posiekaną natką pietruszki, bazylią i rozmarynem. Dodać odrobinę soli.
Ryby oczyścić. Do środka włożyć zimną marynatę cytrynową. Ryby naciąć ukośnie w 3 miejscach z obu stron, w szczeliny włożyć trochę masła ziołowego. Między nacięciami związać rybę sznurkiem kuchennym, aby marynata nie wypływała. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 min z funkcja góra - dół. Następnie przełączyć na termoobieg i piecz jeszcze 5 minut.
Kaszę jęczmienną ugotować według przepisu, odcedzić i ostudzić. Wszystkie warzywa dokładnie oczyścić i osuszyć. Przełożyć do miski. Do kaszy dodać pokrojonego w kostkę ogórka, cebulkę dymkę, rzodkiewkę oraz roszponkę. Do przygotowanych składników dodać ocet winny, sól, pieprz, cukier oraz oliwę. Wszystko razem wymieszać. Sałatkę można przygotować wcześniej i odstawić do lodówki. Podawać z pstrągiem tęczowym. Smacznego!