Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg smażony z migdałami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 222
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 222
Składniki
Pstrągi wypatroszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, odstawić do lodówki na pół godziny. Rozgrzać na patelni olej i masło. Smażyć ryby do 5 minut z każdej strony. Migdały smażyć na osobnej patelni, tylko na maśle, na złoty kolor. Pół szklanki soku jabłkowego wymieszać z mąką ziemniaczaną, resztę soku zagrzać w rondelku. Do gorącego soku dodawać powoli sok z mąką, ciągle mieszając. Pstrągi przed podaniem należy polać masłem z migdałami i sosem jabłkowym.
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis"class="more" style="color:#07336C">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>
Tekst pochodzi z magazynuŹródło: Dzień Dobry