Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pstrąg pieczony z warzywami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 28
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 692
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 28
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 692
Składniki
Pstrągi spraw, odcinając głowy, ale nie odcinając ogonów. Oskrob, usuń wnętrzności i skrzela. Ryby dokładnie opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny, odłóż na pół godziny do lodówki.
Na czterech kwadratach folii aluminiowej ułóż ryby, obłóż je drobno pokrojonymi paprykami, posiekanymi ząbkami czosnku i cebulek, posiekanym szczypiorkiem. Posyp solą i pieprzem. Zawiń i piecz 30 minut w temp. 180°C. Wyjmij z folii, podawaj z ziemniakami.
Czas przygotowania: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień