Pstrąg pieczony w ziołach z selerem naciowym

Pstrąg pieczony w ziołach z selerem naciowym
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: MojaKuchnia
Bardzo prosty przepis na pstrąga pieczonego w ziołach z dodatkiem selera naciowego. Nie dodajemy cytryny, ponieważ pstrąg jest delikatną i aromatyczna rybą.

Składniki

  • 2 średniej wielkości pstrągi
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 4 plastry masła
  • 4 łyżeczki oregano
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.

    Selera naciowego kroimy w plasterki.

    Pstrągi dokładnie myjemy, nacieramy solą i ziołami.

    Do każdego pstrąga wkładamy po 2 gałązki rozmarynu i po dwa plasterki masła.

    Rybę, niezbyt ciasno zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.

    Pieczemy przez 40 minut.

Komentarze do przepisu (2)

oldfork 09 grudnia 2014
Zachęcające choć dla mnie ryba bez cytryny nie istnieje
Konto usunięte 10 grudnia 2014
smakuje pewnie wybornie, zabieram przepis do realizacji!
Składniki
  • 2 średniej wielkości pstrągi
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 4 plastry masła
  • 4 łyżeczki oregano
  • pieprz
  • sól
Składniki