Pstrąg pieczony w szalotkach

Pstrąg pieczony w szalotkach
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Prosty przepis na smaczną, pieczoną rybę.

Składniki

  • 1 kg filetu z pstrąga
  • 3 szalotki
  • 50 ml cytrusowego sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Filety dzielimy na mniejsze kawałki, usuwamy ości.
    Sosy, olej, pokrojone na talarki szalotki, posiekaną natkę mieszamy, doprawiamy pieprzem. Przelewamy do większego naczynia, układamy filety, skórą do góry. Marynujemy przez noc.
    Następnie każdy filet układamy na większych kawałkach folii aluminiowej, na każdy układamy szalotki i natkę, polewamy sosem. Z folii robimy koperty, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 30 min.

Komentarze do przepisu (6)

SlodkoSlodka83 18 listopada 2018
Extra :-)
babcitereskiciasta 18 listopada 2018
Super przyrumieniony.:)
bryssska 19 listopada 2018
Wygląda obłędnie ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg filetu z pstrąga
  • 3 szalotki
  • 50 ml cytrusowego sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • pieprz
Składniki