Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 667
Szybka i smaczna
Odsłon: 11214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 247
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 667
Szybka i smaczna
Odsłon: 11214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 247
Składniki
Miałam tuszkę z pstrąga, nacięłam ją od ogona do dolnej płetwy. palcami- macając po kręgosłupie- oddzieliłam mięso. Z dzikim pstrągiem ten numer nie wyjdzie- trzeba tradycyjnie filetować. wyjęłam kręgosłup i odcięłam wystające płetwy.
Płat ułożyłam na papierze skropionym oliwą. Papier do pieczenia nie pali się na grillu. Jeśli nie mamy grilla z pokrywą to trzeba użyć więcej papieru aby można było zamknąć rybę w paczce. Rybę skroiłam oliwą, posypałam chili, sola, oregano, i starta na tarce połową pomidora. Na koniec starta mozzarella. Użyłam takiej w kostce- ma wyraźniejszy smak. jeśli użyjemy zwykłej to jeszcze trzeba będzie dodać parmezanu. Rybę ułożyłam na ruszcie i przykryłam pokrywę, aby piekło się równomiernie i przyrumieniło od góry.
Wystarczy 20 minut.
Smacznego :)