Pstrąg

Pstrąg
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
rybka po mojemu

Składniki

  • 2 pstrągi
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki zielonej
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki w proszku
  • sól do smaku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyzki soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki (bez ryby rzecz jasna) miksujemy w blenderze na jednolitą masę, połową tej masy smarujemy oprawioną rybę na zewnątrz i w środku i odstawiamy na kilka godzin żeby nabrała smaku.

  2. Tuż przed pieczeniem smarujemy ryby resztą marynaty i pieczemy w piekarniku w temp. ok.180 st . Czas pieczenia zależy od wielkości ryby ( u mnie 25 min).Dobrze jest w środku pieczenia zewnętrzną część ryby przesmarować oliwą żeby czosnek się nie spalił.

  3. Smacznego

Komentarze do przepisu (8)

taura 03 grudnia 2010
Gdyby mój mąż widział ten przepis... Pewnie rybka wyszła super
polkangaroo 04 grudnia 2010
Moje ulubione danie pycha.
wioleta333 04 grudnia 2010
bardzo lubię ryby , ale pstrąga jeszcze nie jadlam szkoda że nie mogę się poczęstować ....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 pstrągi
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki zielonej
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki w proszku
  • sól do smaku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyzki soku z cytryny
Składniki