Pstrąg

Przepis dnia 2011-07-25
Pstrąg
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Smakowita ryba.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryby namoczyć w soku z cytryny i schłodzić w lodówce ok 1-2 godzin.

  2. Po schłodzeniu nacieramy rybę solą i pieprzem i papryką. Do wewnętrznej części wkładamy koperek, pietruszkę i świeży rozmaryn.

  3. Smażymy z każdej strony ok. 5 minut. Pod koniec smażenia położyć na rybie kawałek masła (do rozpuszczenia). Do dzieła smakosze.

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 05 czerwca 2010
jakie Ty masz tutaj pyszności!
ewela1212 06 czerwca 2010
akurat kilka pstragow dzis zlowilam:) wiec przepis sie przyda.
Konto usunięte 08 czerwca 2010
dobra ryba nie jest zła, a Twoja to rozkosz dla podniebienia!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki