Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i eleganckie danie na specjalne okazje.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 76
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 361
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1451
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 76
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 361
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1451
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Buraka pieczemy w folii i piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 20 minut - aż zmięknie.
Sos: do miseczki dodajemy 2 łyżki jogurtu, 1 łyżeczkę chrzanu, sok z połowy cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła klarowanego. Pstrąga posypujemy cytrynowym pieprzem i smażymy z obu stron na złoto.
W drugiej miseczce mieszamy 2 łyżki płynnego miodu z 4 łyżkami oliwy z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ugotowane ziemniaki kroimy w grube talarki, układamy na talerzu. Polewamy sosem chrzanowym. Na nim układamy buraka pokrojonego w kostkę. Buraki polewamy 2 łyżkami sosu miodowego. Na wierzchu układamy złocistego pstrąga i dekorujemy listkami botwinki.
Smacznego :)