Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak porucznika to nie tylko gotowa przekąska na ciepło, ale także ciekawa forma podania mięsa mielonego na obiad. Wystarczy, że dobierzesz ulubione dodatki. Zobacz, jak łatwo go przygotować.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą, odrobinę majeranku, sól i pieprz. Drobno posiekaj cebulkę i dodaj ją do masy (surową). Zamieszaj, odstaw na chwilę.
Pieczarki posiekaj drobno. Boczek wędzony pokrój w kostkę. Całość zeszklij na odrobinie oleju, doprawiając tylko solą i pieprzem.
Z mięsa mielonego uformuj kulki, spłaszcz każdą z nich w dłoni, a następnie wyłóż na blachę z papierem do pieczenia. Układaj kotlety jeden obok drugiego. Zrób dłonią delikatne wgłębienie.
Wykładaj po łyżce farszu na każdy okrągły kawałek mięsa. Posyp tartym serem żółtym.
Wstaw przysmak porucznika do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 30 minut.