Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne połączenie mięsa z pieczarkami, boczkiem, porem, zalany sosem myśliwskim...
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
mięso pokroić w kostkę jak do gulaszu, poddusić na patelni, doprawić solą i pieprzem.
cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni.
por pokroić w pólplasterki, podsmażyć na patelni.
pieczarki pokroić, poddusić na patelni, doprawić pieprzem i solą.
sos myśliwski wsypać do śmietany, roztrzepać trzepaczką.
w żaroodpornym naczyniu układać warastwami: mięso, cebulę z boczkiem, por, pieczarki. Zalać to sosem myśliwskim, ułożyć na wierzch plsterki sera tostowego. Piec w nagrzanym piekarniku do 185 stopni przez około pół godziny. smacznego.