Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z kalarepy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 240
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 169
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 240
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 169
Składniki
Idealny dodatek do sałatek. Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Kalarepki obierz, pokrój w słupki. Włóż do wrzątku, gotuj 10 min. Odcedź, ułóż w słoikach.
Zagotuj ok. pół litra wody z przyprawami. Zalej kalarepy, zakręć. Pasteryzuj na małym ogniu godzinę. Na drugi dzień pasteryzuj 30 min.
Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 300 ml 6, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie