Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na zupę pokrzywową"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Wołowinę i skrzydełka kurczaka opłucz, zalej trzema szklankami wody, zagotuj. Odstaw z ognia, zalej łyżką zimnej wody, by odtrącić szumowiny. Zbierz je i wyrzuć. Wywar gotuj na dużym ogniu 10 minut.
Warzywa obierz i pokrój na kawałki. Dodaj do wywaru, gotuj 1,5 godziny. Odstaw z ognia, wyjmij warzywa. Pokrzywę (młode listki z łodygami) dokładnie opłucz, odsącz i posiekaj w kostkę. Wrzuć do garnka z wywarem, gotuj kilka minut. Do zupy możesz dodać kilka łyżek jogurtu.
Czas przygotowania: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień