Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na „Śląskie niebo”"
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 27
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 18
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 19
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 27
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 18
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 19
Składniki
Suszone owoce zalej pół litra wody, odstaw na noc w zimne miejsce. Mięso zalej litrem wody, gotuj godzinę. Dodaj namoczone suszone owoce wraz z wodą z moczenia, gotuj do miękkości. Odcedź. Wywar zachowaj.
Mąkę wymieszaj z niewielką ilością wywaru. Masło stop, dodaj mąkę, zasmaż. Dodaj do reszty wywaru wraz z owocami, zamieszaj, zagotuj.
Przypraw cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sosem polej mięso (wywar możesz zagęścić powidłami śliwkowymi).Źródło: Chwila dla Ciebie