Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na roladki z oliwkami"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2200
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2200
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Mięso myję, cieniutko rozbijam tłuczkiem, starając się nie porobić dziur. Solę, pieprzę. Każdy kotlet smaruję warstwą musztardy.
Kroję w kosteczkę obrane ogórki, pomidory, boczek i cebulę.
Wszystkie rozdzielam na kotlety i kładę porcjami, dodając na każdy kotlet po 2 oliwki.
Następnie ciasno zwijam w roladki. Na koniec spinam wykałaczką lub związuję nitką.
Rozgrzewam patelnię, nalewam olej i przesmażam roladki z obu stron dość mocno. Następnie zalewam wodą aby roladki były przykryte i duszę do miękkości.
Przed podaniem zdejmuję nici lub wykałaczki z mięsa. Podaję z ziemniakami lub kaszą, zagęszczonym mąką sosem.
80 min
Porcja 400 kcal
Koszt porcji ok. 4 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie