Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na roladę szpinakową"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 257
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 257
Składniki
Szpinak podsmaż na maśle, aby odparował cały płyn. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą oraz pieprzem. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek.
Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z wystudzonym szpinakiem. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj łyżką, by piana nie opadła.
Prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozsmaruj na niej masę szpinakową. Piecz 20 minut w temperaturze 200°C.
Gorące ciasto połóż na ściereczce i zdejmij papier. Ciasto zawiń (zroluj) wzdłuż dłuższego boku razem ze ściereczką, wystudź.
Do miseczki włóż serek, jogurt oraz chrzan. Wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem.
Ciasto rozwiń, posmaruj masą serową i rozłóż plastry łososia. Zwiń formując roladę, zawiń w folię aluminiową i odstaw do lodówki na kilka godzin.
60 minut
Porcja: 160 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie