Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet domowy przygotowuje się bardzo łatwo i szybko. To doskonały pomysł na przekąskę lub pożywne śniadanie. W zależności od sposobu podania bagietka z pasztetem może ozdobić nawet stół bankietowy. Przy minimalnym nakładzie tanich i ogólnodostępnych składników otrzymasz aromatyczny i delikatny domowy pasztet.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22702
Składniki
Obierz i pokrój cebulę w piórka. Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż warzywa, aby zaczęły pachnieć. Dopraw przyprawami. Następnie odłóż warzywa na talerz.
Umyj wątróbkę, usuń żyłki i osusz. Pokrój każdą wątróbkę na pół i obtocz w mące. Na tej samej patelni, na której smażyła się cebula z marchewką, podsmaż wątróbkę (ok. 2 minut z każdej strony). Następnie wlej na patelnię śmietanę, ponownie dopraw przyprawami, wymieszaj, przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i duś około 10-15 minut. Gdy wątróbka trochę przestygnie pomieszaj ją z cebulą i marchewką i zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Możesz też użyć blendera, jednak pasztet przepuszczony przez maszynkę będzie bardziej mięsisty i grubszy, natomiast konsystencja pasztetu blendowanego będzie przypominała mus. Pasztet przełóż do słoików i przechowuj w lodówce.