Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na panierowaną cebulę"
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 117
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 117
Składniki
Cebulki obierz z łupin. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól, dodaj jajko oraz mleko. Wymieszaj starannie mikserem, by nie było grudek. Cebulki maczaj w przygotowanym cieście i dokładnie obtocz w bułce tartej. Smaż na głębokim, mocno rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Usmażone cebulki układaj na papierowym ręczniku, by osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
30 minut
Sztuka: 140 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie