Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na nadziewany filet indyczy"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 73
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 73
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Składniki
Filet z indyka myję, suszę i przekrawam tak, żeby powstał jak największy płat mięsa. Oprószam go z obu stron solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Chowam na 2 godziny do lodówki.
Rozmrożony szpinak przekładam na patelnię, podgrzewam, aż odparuje woda. Dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
Mieszam, studzę. Pomidorki osączam z zalewy, tnę w paseczki. Ser typu feta kroję w kostkę.
Na płacie mięsa rozsmarowuję szpinak, posypuję go serem i pomidorkami. Zwijam, roladę spinam wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewam 3 łyżki oleju i obsmażam roladę. Przekładam ją do formy, na dno wlewam tłuszcz z patelni, dodaję 1/2 szkl. wody.
Mięso piekę 90 min w 180 st., polewając sosem, który się wytworzył.
110 min + chłodzenie
Porcja kosztuje ok. 3,20 zł
Porcja zawiera ok. 290 kcalŹródło: Tina