Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na meksykańskie zawijaski"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Dymki oczyść, szczypiorek odetnij, odłóż do obwiązania zawijasków, a cebulki drobno posiekaj. Czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Papryczki chili oraz zieloną paprykę rozetnij, usuń pestki, strąki opłucz, drobno pokrój.
Na patelni rozgrzej oliwę. Mieszając, zrumień na nim mielone mięso. Dołóż pokrojone oraz pomidory z puszki. Duś razem 10 minut na małym płomieniu. Pod koniec przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Pszenne placki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz 10– 15 min. Gorące tortille przykryj listkami sałaty. Posmaruj mięsną masą. Ciasno zwiń.
Pokrój na kawałki. Każdy obwiąż odłożonym szczypiorkiem. Żółty ser grubo zetrzyj. Posyp zawijaski.
Ustaw je w papierowych kubeczkach. Przekąskę podawaj np. z pastą z awokado albo pikantnym sosem pomidorowym.
ok. 1 godzina
porcja ok. 150 kcalŹródło: Tina