Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na łososia miodowo-musztardowego"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Łososia opłukuję, osuszam delikatnie ręcznikiem papierowym (ew. usuwam ości, jeśli są w mięsie). Kaszę kuskus przesypuję do miski. Oprószam ją niewielką ilością przyprawy typu wegeta (tylko wierzch).
Kaszę zalewam wrzątkiem (1 centymetr ponad powierzchnię).
Przykrywam i odstawiam, by ziarenka napęczniały.
Gdy wchłoną cały płyn, mieszam kaszę widelcem.
Przygotowuję glazurę do ryby. Przyprawę w płynie mieszam z sokiem z cytryny, olejem, dodaję musztardę, miód i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Glazurą nacieram rybę. Naczynie żaroodporne smaruję 1/2 masła. Przekładam do niego łososia skórą do dołu. Na wierzchu ryby układam płatki z reszty masła. Piekę 25 minut w 180 st.
Łososia podaję z przygotowaną wcześniej kaszą kuskus.
Porcja zawiera ok. 280 kcal
Porcja kosztuje ok. 5,40 zł
ok. 45 minŹródło: Tina