Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na kurczaka w masełku"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 58
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 63
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 58
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 63
Składniki
Natkę posiekaj, wymieszaj z sokiem oraz skórką otartą z cytryny. Mięso umyj, osusz. Natrzyj przygotowaną pastą od środka i z zewnątrz. Tak samo oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia do brytfanki wlej bulion, włóż masło ziołowe. Ułóż kurczaka. Piecz godzinę w temp. 170°C. Od czasu do czasu polej mięso powstałym sosem.
Podaj z makaronem lub ziemniakami polanymi sosem z pieczenia. Sos możesz zagęścić odrobiną mąki i jeszcze raz przyprawić do smaku. Kurczak jest bardzo smaczny z frytkami albo pieczonymi ziemniakami.
Porcje 8, 70 min, cena 1,95 zł, kalorie 200 kcal.Źródło: Takie jest życie