Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec z mięsem i pieczarkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
Zagotuj posoloną wodę. Włóż do niej płaty makaronu, gotuj 2-3 minuty. Wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na ściereczce – jeden obok drugiego.
Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj pieczarki, smaż razem chwilę. Potem dołóż mielone mięso.
Mieszając, zrumień je na dużym ogniu. Podlej bulionem, wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Duś ok. 35 minut na małym płomieniu. Przypraw solą i pieprzem.
W garnku stop masło, oprósz mąką, krótko zasmaż. Zasmażkę wymieszaj z mlekiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Gotuj mieszając, aż sos zgęstnieje.
W formie ułóż na przemian makaron i mięsną masę. Każdą warstwę posmaruj sosem. Wierzch posyp serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj