Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec naleśnikowy"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 196
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 182
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 196
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 182
Składniki
Truskawki umyć, dobrze osuszyć, obrać z szypułek, pokroić w ćwiartki (większe w ósemki).
Do wysokiego naczynia wlać wodę i mleko, wbić jajka, dodać sól i cukier waniliowy. Zmiksować. Wsypać mąkę i miksować do uzyskania gładkiej masy.
Rozgrzać kilka kropli oleju na patelni, usmażyć naleśniki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Naleśniki przekładać truskawkami, dekorować bitą śmietaną oraz listkami mięty lub szałwii. Podawać z cukrem i resztą bitej śmietany.
Do natłuszczania patelni warto używać pędzelka silikonowego (jest odporny na temperaturę). Równomiernie rozprowadzi małą ilość oleju.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium